2020年8月15日土曜日

Nu al “druk” in Knokke: gouverneur vraagt om kustbarometer in het oog te houden tijdens mogelijk drukste weekend aan zee - Het Laatste Nieuws

In Knokke-Heist is het momenteel al druk in de zone van Het Zoute. Elders valt de drukte voorlopig mee.
Photo News In Knokke-Heist is het momenteel al druk in de zone van Het Zoute. Elders valt de drukte voorlopig mee.
Het mogelijk drukste weekend van de zomer aan zee is nu al voelbaar in Knokke-Heist. De zone aan het Zoutestrand kleurt op de kustbarometer geel. Dat staat voor “druk”.

Zoals bekend kan je op www.dekust.be à la minute checken of het druk is aan de Belgische kust. Op zaterdagochtend kleurt de zone aan Knokke-Zoute al meteen geel. De andere plaatsen aan de kust zijn nog licht- of donkergroen. Dat betekent dat het er voorlopig rustig of gezellig druk is. West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé roept op om bij code geel voor een andere plaats te kiezen. Of om in dit geval dus Knokke-Zoute alvast te vermijden. 

Geen volle treinen

Op de treinen blijft het voorlopig vrij rustig. Volgens NMBS-woordvoerder Bart Crols is er nog geen sprake van volle treinen. Een toestroom zoals vorig weekend lijkt dus voorlopig uit te blijven. Ook al omdat het weer een stuk minder is dan toen. De NMBS heeft in elk geval extra treinen geschrapt, nadat de situatie vorige zaterdag in Blankenberge uit de hand liep. De treinen die wel rijden, mogen tot 80 procent van hun maximale capaciteit hebben.


Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiqwFodHRwczovL3d3dy5obG4uYmUvaW4tZGUtYnV1cnQva25va2tlLWhlaXN0L251LWFsLWRydWstaW4ta25va2tlLWdvdXZlcm5ldXItdnJhYWd0LW9tLWt1c3RiYXJvbWV0ZXItaW4taGV0LW9vZy10ZS1ob3VkZW4tdGlqZGVucy1tb2dlbGlqay1kcnVrc3RlLXdlZWtlbmQtYWFuLXplZX5hYThlYjZkMC_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿