2020年8月7日金曜日

Trump tekent decreet dat transacties met TikTok verbiedt - Het Laatste Nieuws

De Amerikaanse president Trump (rechts) en het logootje van TikTok.
AFP De Amerikaanse president Trump (rechts) en het logootje van TikTok.
De Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag lokale tijd een presidentieel decreet ondertekend dat transacties met ByteDance, het Chinese bedrijf dat eigenaar is van de app TikTok, over 45 dagen verbiedt.

Volgens Trump betekent de populaire video-app een gevaar voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten, omdat de Chinese overheid allerhande gegevens zou kunnen bemachtigen van de talloze Amerikaanse TikTok-gebruikers.

“Door die dataverzameling dreigt de Chinese communistische partij toegang te krijgen tot persoonlijke informatie van Amerikanen”, klinkt het in het besluit. “De Verenigde Staten moeten agressieve actie ondernemen tegen de eigenaars van TikTok, om onze nationale veiligheid te beschermen.”

Overname

De president accepteerde maandag de mogelijkheid dat een Amerikaanse groep het platform, waarmee gebruikers korte video’s kunnen delen, zou kopen, maar dat moet dan wel voor 15 september gebeuren. Microsoft is in onderhandeling met ByteDance over een overname.

Trump kondigde vorige week al aan TikTok te gaan verbieden. Zelf heeft ByteDance altijd ontkend dat het informatie over Amerikaanse burgers doorspeelt aan de Chinese overheid. 

Soortgelijke maatregelen voor Tencent

Niet alleen ByteDance wordt in de ban gedaan, de Amerikaanse president heeft een soortgelijk decreet uitgevaardigd voor Tencent, eigenaar van de WeChat-app. Trump zegt dat die app “automatisch enorme hoeveelheden informatie van zijn gebruikers vastlegt.” Hiermee dreigt volgens de president het gevaar dat de Chinese Communistische Partij toegang krijgt tot persoonlijke informatie van Amerikanen.

Amerikaanse en Chinese vlaggen en het logo van TikTok.
REUTERS Amerikaanse en Chinese vlaggen en het logo van TikTok.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiY2h0dHBzOi8vd3d3Lmhsbi5iZS9paGxuL2ludGVybmV0L3RydW1wLXRla2VudC1kZWNyZWV0LWRhdC10cmFuc2FjdGllcy1tZXQtdGlrdG9rLXZlcmJpZWR0fmFkMGFlY2EzL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿