2024年1月26日金曜日

Gebouwen van Makro doen nu dienst als garage voor honderden auto's - Het Nieuwsblad

Op de parking van Makro in Deurne worden auto’s gelost die binnen gestockeerd worden.© Sarah Van den Elsken

Deurne -

De oude Makro-gebouwen op de Krijgsbaan in Deurne worden sinds kort gebruikt om auto’s te stockeren. Met grote opleggers worden de auto’s er gelost en nadien binnengereden. Volgens bronnen zou het om auto’s van autoverkoper Beerens Group gaan.

Dat Beerens Groep één van de grootste autoverkopers is van ons land, is geen geheim. Onlangs opende het bedrijf nog een gigantische autosite, in de oude fabrieksgebouwen van General Motors op de Noorderlaan. 100.000 auto’s kunnen op site jaarlijks verwerkt worden.

LEES OOK. Eén jaar na sluiting Makro: “De kick van ’s morgens de deur open te doen en een massa mensen te zien, dat mis ik het meest”

En toch is die site van 200.000 vierkante meter niet groot genoeg, zo blijkt. Sinds vorig jaar huurt de autogroep de bovenste drie verdiepingen van de park-and-ride Havana in de Antwerpse wijk Luchtbal, waar plaats is om 670 auto’s te stockeren.

Sinds kort is de Beerens Groep ook uitgeweken naar Deurne. In de leegstaande gebouwen van de ter zielen gegane grootwarenhuisketen Makro, langs de Krijgsbaan, staan tientallen, wellicht honderden auto’s geparkeerd. Niet op de parking buiten, maar binnen in de oude supermarkthallen. Daar worden sinds kort grote opleggers gelost, die daarna worden binnengereden.

LEES OOK. Wij gingen een laatste keer winkelen in de Makro, met superkortingen: “Normaal kost dit 251 euro, nu is het 25 euro”

Over hoeveel wagens het gaat, is niet duidelijk. Erwin Beerens, CEO van het bedrijf, was niet bereikbaar voor een reactie.  (jas)

© Sarah Van den Elsken

De auto’s worden opgeslagen in de oude supermarkthallen.© Sarah Van den Elsken

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjQwMTI2XzkyMzE4MDY10gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿