2024年1月29日月曜日

Treinverkeer tussen Antwerpen en Mechelen deels hersteld: vier sporen vrij - Gazet van Antwerpen

© pvw

Het treinverkeer tussen Antwerpen en Mechelen is zondag sinds 17.53 uur deels hersteld. Twee van de in totaal zes sporen zijn toen vrijgegeven, zo meldde de woordvoerder van Infrabel. Hierdoor kon de internationale trein tussen Brussel en Amsterdam opnieuw sporen. Rond 19 uur zijn intussen vier van de zes sporen vrij tussen Mechelen en Kontich-Lint.

Bron: Belga

Om 14.45 uur raakte het treinverkeer tussen Kontich-Lint en Mechelen onderbroken door een probleem met de bovenleiding nabij het station Mechelen-Nekkerspoel. Een en ander zorgde voor de nodige spoorhinder. Zo raadde de NMBS de reizigers aan om van Brussel naar Antwerpen via Leuven te sporen.

Even voor 18 uur is de hinder er deels verholpen en rond 19 uur zijn vier van de zes sporen vrij na het ruimen van brokstukken.

Op een van drie naast elkaar gelegen spoorlijnen is de hinder nog niet achter de rug. Hier was de schade aan de bovenleiding. Infrabel verwacht die schade tegen de ochtendspits hersteld te hebben. De herstelling wordt nachtwerk, aldus Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken. Er is sprake van schade aan de bovenleiding over ruim 500 meter.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiK2h0dHBzOi8vd3d3Lmd2YS5iZS9jbnQvZG1mMjAyNDAxMjhfOTUyNDMwOTXSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿