2024年3月3日日曜日

Vertrek van Oprah doet aandeel van Weight Watchers kelderen op de beurs - Het Nieuwsblad

© AFP

Een zoveelste klap voor Weight Watchers. Het aangekondigde vertrek van boegbeeld Oprah Winfrey doet het aandeel op de beurs flink crashen.

De daling bedraagt ongeveer 27 procent. Een flinke opdoffer voor het bedrijf dat het al lang moeilijk heeft. Oprah’s exit als bestuurslid van de dieetorganisatie deed dus blijkbaar veel beleggers schrikken. Winfrey was al acht jaar verbonden aan het bedrijf, maar stelt zich niet kandidaat voor een nieuwe termijn. In mei zal haar mandaat aflopen.

Jaren geleden was het een logische zet dat Oprah en Weight Watchers zouden samenwerken. Het is algemeen bekend dat Winfrey al haar hele leven worstelde met overgewicht. Later bleek dat ze echter niet alleen een beroep deed op Weight Watchers. Zo gaf ze na aandringen van People Magazine toe ook afslankpillen te slikken. Weight Watchers stond zo wel met de billen bloot.

Winfrey had ook een belang van tien procent in Weight Watchers dat vlak voor de bekendmaking ruim 16,6 miljoen euro waard was. De beroemdheid heeft laten weten dat ze haar aandelen in de organisatie schenkt aan het National Museum of African American History and Culture.

( tove)

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjQwMzAyXzk1OTEyNjQ10gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿