2021年10月13日水曜日

Kmo's behouden ziektebriefje: 'We hebben rekening gehouden met reacties in de media' - De Morgen

Belangrijk nieuwsBegroting

Vicepremier Petra De Sutter. Beeld Photo News
Vicepremier Petra De Sutter.Beeld Photo News

Kleine en middelgrote ondernemingen worden vrijgesteld van de nieuwe maatregel waarbij werknemers geen ziektebriefje meer nodig hebben voor één dag afwezigheid, en dat tot driemaal per jaar. Dat heeft vicepremier Petra De Sutter (Groen) gezegd in De Ochtend op Radio 1.

Ziektebriefjes voor één dag worden afgeschaft, en dat voor drie dagen op een jaar. Bij een vierde keer, of als men langer dan één dag ziek is, zal je dus wel langs de huisarts moeten gaan. Dat zijn de partijen van federale regering overeengekomen. Opvallend: in kleine en middelgrote ondernemingen blijft het ziektebriefje wel behouden.

Volgens De Sutter is de maatregel een compromis en zijn met name de partijen die het briefje helemaal niet wilden afschaffen, tegemoetgekomen. “We hebben de reacties in de media gelezen en daar is ook rekening mee gehouden. De kmo’s zijn dan ook uitgesloten van de regeling”, zei ze.

Lees ook:

Dan toch federaal begrotingsakkoord na ‘symbooltheater’ tussen PS en MR

‘Maandagochtendziekte’

Zo liet Unizo nog weten bang te zijn voor de ‘maandagochtendziekte’, waarbij werknemers vooral na het weekend niet op de werkvloer zouden verschijnen.

De Sutter wees erop dat onderzoek aantoont dat bij een afschaffing van het ziektebriefje voor één dag afwezigheid het totale ziekteverzuim daalt. “We zullen de maatregel evalueren, maar ik heb er vertrouwen in dat hij zelfs nog kan worden uitgebreid als alle bedrijven de ervaring hebben opgedaan dat het eigenlijk een goede zaak is.”

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiemh0dHBzOi8vd3d3LmRlbW9yZ2VuLmJlL25pZXV3cy9rbW8tcy1iZWhvdWRlbi16aWVrdGVicmllZmplLXdlLWhlYmJlbi1yZWtlbmluZy1nZWhvdWRlbi1tZXQtcmVhY3RpZXMtaW4tZGUtbWVkaWF-YmVkYmMxMWEv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿