2021年10月5日火曜日

Storing Facebook, Instagram en WhatsApp trof 3,5 miljard gebruikers - De Tijd

3,5 miljard mensen konden maandagavond zes uur lang WhatsApp, Instagram, Messenger en Facebook niet gebruiken. De panne is dinsdag voorbij.

Facebook verontschuldigde zich dinsdagochtend voor de wereldwijde storing op haar diensten Facebook, Instagram en WhatsApp van maandagavond. Volgens het bedrijf liep het fout met een aanpassing aan de configuratie van de routers, waardoor 3,5 miljard gebruikers geen toegang hadden tot hun sociale media en berichtendiensten. Volgens Facebook zijn er geen tekenen dat data van gebruikers onbeschermd zijn geweest.

Foutmelding

De WhatsApp- en Instagram-app zagen er maandagavond ogenschijnlijk normaal uit, maar gebruikers konden geen berichten of foto's posten. Wie naar Facebook surfte, kreeg een foutmelding te zien.

Via hun Twitter-account bevestigden Facebook en WhatsApp dat er problemen waren.

Miljarden gebruikers

Storingen bij Facebook komen niet vaak voor, maar hebben wel een grote impact omdat ze vier van de meest gebruikte apps ter wereld blokkeren. Facebook heeft wereldwijd 2,8 miljard maandelijks actieve gebruikers, Messenger meer dan 1,3 miljard, WhatsApp telt ruim 2 miljard gebruikers en Instagram 1 miljard.

De panne kwam hoe dan ook op een ongelegen moment voor Facebook. Het sociaal netwerk ligt onder vuur nadat een medewerkster tienduizenden pagina's interne documenten heeft gelekt. Volgens de medewerkster, Frances Haugen, doet het bedrijf te weinig om desinformatie, haat en geweld op het platform te voorkomen.

Twitter, het sociale netwerk dat maandag wel nog bereikbaar was, prikte even naar de andere apps met een grapje: 'Hallo, letterlijk iedereen', tweette het.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMie2h0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvb25kZXJuZW1lbi90ZWNobm9sb2dpZS9zdG9yaW5nLWZhY2Vib29rLWluc3RhZ3JhbS1lbi13aGF0c2FwcC10cm9mLTMtNS1taWxqYXJkLWdlYnJ1aWtlcnMvMTAzMzY0OTcuaHRtbNIBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿