2021年10月18日月曜日

Umicore tempert winstprognose - De Tijd

De materialengroep verwijst - net als het Nederlandse Philips - naar de wereldwijde componentenschaarste.

Umicore herziet licht zijn winstprognose. De materialengroep verwacht in een update dat de bedrijfswinst over heel 2021 de 1 miljard euro zal benaderen.

De prognose houdt rekening met stijgende transportkosten en hogere energieprijzen.
Mathias Miedreich
CEO Umicore

Twee: de wereldwijde componentenschaarste. Die verplicht de autoproductie de handrem op te zetten, bij zowel 'klassieke' als elektrische auto's. Dat weegt op zowel de tak autokatalysatoren als op de afdeling Energy & Surface Technologies, de wereldmarktleider in kathodematerialen voor herlaadbare batterijen.

De schaarste leidt ook tot een uitstel van de opstart van de Europese fabriek voor kathodematerialen in het Poolse Nysa, tot het tweede kwartaal van 2022.

'De prognose veronderstelt dat de bevoorrading van halfgeleiders niet wezenlijk verslechtert en houdt rekening met stijgende transportkosten en hogere energieprijzen', stelt Meidrich nog in de toelichting.

Ook Philips tempert outlook

Umicore is niet enige bedrijf dat maandagochtend waarschuwt voor de impact van de componentenschaarste. Ook Philips , de Nederlandse specialist in medische technologie, tempert samen met de cijfers over het derde kwartaal de jaarprognoses.

Daar rekent CEO Frans Van Houten nu nog op een minieme stijging van de jaaromzet in 2021. Eerder lag de lat op een kleine 5 procent groei. Philips zag de omzet organisch bijna 8 procent krimpen in het derde kwartaal. De bedrijfswinst viel met een tiende terug naar 358 miljoen euro.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiUWh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvb25kZXJuZW1lbi9jaGVtaWUvdW1pY29yZS10ZW1wZXJ0LXdpbnN0cHJvZ25vc2UvMTAzMzk0ODMuaHRtbNIBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿