2021年10月5日火曜日

Storing Facebook, Instagram en WhatsApp gedeeltelijk van de baan - De Tijd

WhatsApp, Instagram, Messenger en Facebook kampen met een storing, die even voor 18 uur begon. De apps, die allemaal in handen zijn van Facebook, delen dezelfde infrastructuur. Rond middernacht leek de panne gedeeltelijk van de baan.

De WhatsApp- en Instagram-app zagen er maandagavond ogenschijnlijk normaal uit, maar gebruikers konden geen berichten of foto's posten. Wie naar Facebook surfte, kreeg een foutmelding te zien. Volgens gespecialiseerde websites werden wereldwijd miljoenen mensen getroffen.

Via hun Twitter-account bevestigden Facebook en WhatsApp dat er problemen zijn. Het is niet duidelijk wat er precies aan de hand was.

De reden voor de panne was maandagavond niet bekend, maar de DNS-systemen leken aan de basis te liggen, wat wijst op interne problemen. DNS is ook bekend als het 'adresboek' van het internet. Rond middernacht onze tijd waren Instagram en Facebook opnieuw bereikbaar. WhatsApp bleef evenwel onbereikbaar.

Miljarden gebruikers

Storingen bij Facebook komen niet vaak voor, maar hebben wel een grote impact omdat ze vier van de meest gebruikte apps ter wereld blokkeren. Facebook heeft wereldwijd 2,8 miljard maandelijks actieve gebruikers, Messenger meer dan 1,3 miljard, WhatsApp telt ruim 2 miljard gebruikers en Instagram 1 miljard.

De panne kwam hoe dan ook op een ongelegen moment voor Facebook. Het sociaal netwerk ligt onder vuur nadat een medewerkster tienduizenden pagina's interne documenten heeft gelekt. Volgens de medewerkster, Frances Haugen, doet het bedrijf te weinig om desinformatie, haat en geweld op het platform te voorkomen.

Twitter, het sociale netwerk dat maandag wel nog bereikbaar was, prikte even naar de andere apps met een grapje: 'Hallo, letterlijk iedereen', tweette het.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMieGh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvb25kZXJuZW1lbi90ZWNobm9sb2dpZS9zdG9yaW5nLWZhY2Vib29rLWluc3RhZ3JhbS1lbi13aGF0c2FwcC1nZWRlZWx0ZWxpamstdmFuLWRlLWJhYW4vMTAzMzY0OTcuaHRtbNIBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿