2023年11月22日水曜日

Bocht van 180 graden bij moederbedrijf van ChatGPT: Sam Altman keert terug als topman van OpenAI - VRT.be

Sam Altman, de voormalige topman van OpenAI die vorige week werd ontslagen, keert terug als CEO. Dat kondigt het bedrijf zelf aan via sociale media. OpenAI, het moederbedrijf van ChatGPT laat ook weten dat er een nieuwe raad van bestuur komt. Heel wat medewerkers hadden gedreigd het bedrijf te verlaten indien het huidige bestuur niet zou opstappen.

Het is de nieuwste twist in een saga die eind vorige week begon toen OpenAI besliste om Altman met onmiddellijke ingang aan de deur te zetten. De raad van bestuur weigerde om specifieke redenen te geven voor het ontslag, wat leidde tot een weekend van interne conflicten bij het bedrijf en groeiende druk van buitenaf van de investeerders.

Die druk lijkt effect te hebben gehad, want OpenAI kondigt nu de terugkeer van Altman aan. "We hebben een principeakkoord bereikt met Sam Altman om terug te keren naar OpenAI als CEO met een nieuwe raad van bestuur", schrijft het bedrijf op X. 

Bret Taylor, de co-CEO van Salesforce, wordt de voorzitter van die nieuwe raad van bestuur. Daarnaast krijgen ook Larry Summers (voormalig Amerikaans Minister van Financiën) en Adam D'Angelo (CEO Quora, die ook in de vorige raad van bestuur zetelde) een zitje in de nieuwe raad.

OpenAI heeft over dit alles een "principeakkoord" bereikt en werkt nu aan de punten en komma's, luidt de boodschap. "Bedankt voor jullie geduld hierbij."

"Sterke samenwerking met Microsoft"

"Ik hou van OpenAI", schrijft Altman zelf op X. "Alles wat ik de afgelopen dagen heb gedaan, stond in dienst van het bijeenhouden van dit team en zijn missie." Zondag leek het er nog op dat Altman een toppositie zou krijgen bij Microsoft, dat de afgelopen jaren heel wat miljarden heeft geïnvesteerd in OpenAI.

"Toen ik op zondagavond besloot om bij Microsoft te gaan werken, was het duidelijk dat dit de beste weg was voor mij en het team", schrijft hij daarover. "Met het nieuwe bestuur en de steun van Satya (Nadella, CEO van Microsoft, red.) kijk ik ernaar uit om terug te keren naar OpenAI en voort te bouwen op onze sterke samenwerking met Microsoft."

Ook Greg Brockman, mede-oprichter van OpenAI die zelf opstapte na het ontslag van Altman, kondigt op X aan dat hij vandaag nog terugkeert naar het bedrijf. 

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiVWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8xMS8yMi9zYW0tYWx0bWFuLWtlZXJ0LWFscy10b3BtYW4tdGVydWctYmlqLW9wZW5haS_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿