2023年11月22日水曜日

Miljardenboete voor cryptobeurs Binance, dat ook ceo aan de deur moet zetten - De Standaard

Financiën

Binance-topman Changpeng Zhao moet ontslag nemen.© AP

’s Werelds grootste cryptobeurs Binance erkent in de Verenigde Staten inbreuken te hebben gepleegd tegen de antiwitwasregels. Dat kost de ceo zijn baan en het bedrijf een boete van 4,3 miljard dollar.

Binance moet in de VS volledig door het stof gaan om te kunnen blijven opereren in het land. Het heeft alles te maken met een onderzoek van de Amerikaanse gerecht naar witwaspraktijken bij ‘s werelds grootste cryptobeurs.

Het bedrijf heeft nu besloten om schuldig te pleiten. Het betekent meteen dat de stichter en topman van het bedrijf, Changpeng Zhao, ontslag moet nemen en Binance zelf een zeer grote boete aangesmeerd krijgt. Met 4,3 miljard dollar is het een van de hoogste ooit in de VS.

In het gemaakte akkoord zou de ceo wel zijn een meerderheidsbelang kunnen aanhouden, zij het zonder uitvoerende rol in het management. De man zelf zou later nog een straf opgelegd krijgen voor de inbreuken.

Changpeng Zhao moet dinsdagnamiddag lokale tijd voor een federale rechtbank verschijnen in Seattle in de noordwestelijke staat Washington. Hij zou er zijn schuldbekentenis indienen.

Eind augustus raakte bekend dat Binance in België actief blijft via een Poolse licentie. Financiële regulator FSMA had Binance eind juni opgedragen om zijn cryptodiensten in België te staken en alle tegoeden weer over te maken aan zijn klanten. Het cryptoplatform opereerde illegaal in ons land ‘vanuit landen die geen lid zijn van de Europese Economische Ruimte’.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyMzExMjJfOTM0MTA0NzXSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿