2023年11月27日月曜日

Nederlandse verkenner gaat door, ondanks beschuldigingen van fraude - De Morgen

NieuwsNederlandse verkiezingen

PVV-senator Gom van Strien.   Beeld AFP
PVV-senator Gom van Strien.Beeld AFP

Gom van Strien, de PVV-senator die in Nederland aan de slag gaat als verkenner, wordt door zijn voormalige werkgever beschuldigd van fraude. Hij gaat desondanks door met zijn werk als verkenner.

Van Strien kijkt de komende weken naar de mogelijkheden om een coalitie te vormen na de grote overwinning van zijn partij, de radicaal-rechtse PVV. De Nederlandse krant NRC onthulde vandaag dat Utrecht Holdings, een dochterbedrijf van de Universiteit Utrecht en het ziekenhuis van Utrecht, in maart aangifte deed tegen Van Strien. Het bedrijf verdacht hem van “oplichting en omkoping in verband met aandelentransacties".

Volgens documenten in handen van NRC speelde Van Strien de aandelen van bedrijven die zijn ontstaan uit de universiteit of het ziekenhuis door naar een extern bedrijf. Van dit externe bedrijf was 32% van de aandelen in handen van zijn echtgenote. De andere aandeelhouders waren een oud-buurman en vriend van Van Strien, en diens zus.

Van Strien ontkent dat hij iets verkeerd heeft gedaan. “De beschuldigingen zijn in mijn ogen ongegrond en ik neem daar met kracht afstand van", reageert hij.

Deze zondag heeft hij overleg gehad met PVV-leider Wilders en de voorzitter van de Kamer, Vera Bergkamp. Daarna heeft hij besloten dat hij maandag gewoon aan de verkennende gesprekken begint.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMib2h0dHBzOi8vd3d3LmRlbW9yZ2VuLmJlL3NuZWxuaWV1d3MvbmVkZXJsYW5kc2UtdmVya2VubmVyLWdhYXQtZG9vci1vbmRhbmtzLWJlc2NodWxkaWdpbmdlbi12YW4tZnJhdWRlfmJiNDhmNjhmL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿