2023年11月3日金曜日

Bedrijf van Stijn uit 'Kamp Waes' failliet verklaard - Gazet van Antwerpen

Stijn Swijns, zaakvoerder van het failliete MissionMe.© luc daelemans

De ondernemingsrechtbank in Hasselt heeft donderdag het bedrijf MissionMe uit Beringen failliet verklaard. Dat is de onderneming van Stijn Swijns, gekend als instructeur in het tv-programma Kamp Waes. Swijns, voormalig lid van de Special Forces, organiseerde met MissionMe trainingskampen om de mentale en fysieke paraatheid van de deelnemers te bevorderen.

In het programma Kamp Waes werd Stijn Swijns opgevoerd als instructeur om de kandidaten op te leiden tot echte krijgers. Hij introduceerde hen in de wereld van de Special Forces, een bijzondere eenheid van het Belgische Leger, die naar conflictgebieden wordt gestuurd om militaire missies te voltooien. Swijns (35) toonde zich in het programma als een harde, maar vakbekwame leermeester. Het leverde hem de status van BV op, want Kamp Waes was op dat moment hét grote kijkcijferkanon. De ex-militair werd dan ook vaak gevraagd voor andere programma’s, interviews en zelfs reclamecampagnes.

LEES OOK. Stijn uit ‘Kamp Waes’ trekt op ‘Bootcamp’ en stelt zes duo’s op de proef in nieuw Streamz-programma

Trainingskampen

Stijn Swijns verzilverde zijn bekendheid met de oprichting van MissionMe, een bureau voor trainingskampen in binnen- en buitenland. Hij nam groepen van jongeren, gezinnen of personeelsleden van bedrijven mee naar het gebergte of de woestijn om in uitdagende omstandigheden zichzelf te leren ontdekken en de teamgeest aan te scherpen. Het doel was om de zelfdiscipline, zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen van de deelnemers aan te scherpen.

Waar het bedrijf vlak na de uitzendingen van Kamp Waes nog een vliegende start wist te nemen, bleek de formule nu helemaal uitgedoofd. Swijns haalde met Pierre Dehaene, ook een militair, een vennoot aan boord, maar ook samen slaagden ze er niet in om een survival van hun onderneming te bewerkstelligen. De zaakvoerders legden zelf de boeken neer, wat donderdag leidde tot de uitspraak van faillissement. Eventuele schuldeisers hebben nog tot 2 december de tijd om een vordering in te dienen. Stijn Swijns was donderdagnamiddag zelf nog niet op de hoogte van de uitspraak van faillissement en wenste niet te reageren over oorzaak en gevolg.

(kme)

 

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiK2h0dHBzOi8vd3d3Lmd2YS5iZS9jbnQvZG1mMjAyMzExMDJfOTY2NjM4MzXSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿