2023年11月5日日曜日

Londens duo bewijst: boodschappen doen in Polen met het vliegtuig is goedkoper dan in supermarkt om de hoek - Gazet van Antwerpen

Het lijkt te gek voor woorden, maar een Londens duo is erin geslaagd om aan te tonen dat het goedkoper is om het vliegtuig naar Polen te nemen en daar je boodschappen te doen, dan in de lokale supermarkt in Zuid-Londen je winkelkarretje te vullen.

Kristof Simoens

Voedselinflatie. Niet alleen ons land heeft ermee te kampen, ook in Groot-Brittannië kunnen ze ervan meespreken. De dure voeding bracht de populaire Londense YouTubers Josh en Archie – 1,5 miljoen abonnees, alsjeblief – op een knotsgek idee: checken of het niet voordeliger is om het vliegtuig te nemen naar een land waar voeding een pak goedkoper is. Polen, bijvoorbeeld.

Het olijke duo kocht eerst in de lokale Lidl in Clapham, Zuid-Londen, alle voedingsproducten waarop de Britse overheid zich baseert om de prijsevolutie in kaart te brengen. Dat kostte hen 164,47 pond, of omgerekend 188,77 euro. Daarna namen ze het vliegtuig naar het Poolse Poznan om krak dezelfde producten te kopen. Daar betaalden ze slechts 96,75 pond of 111,05 euro.

Zelfs na aftrek van de prijs van hun Ryanair-vliegtickets (47 pond , inclusief één ruimbagage bij de terugvlucht voor een van beiden) en de kosten van de overnachting (8,55 pond) wisten de twee nog 11,14 pond of 12,84 euro te besparen!

LEES OOK. GETEST. Geen verdere prijsdaling voor onze GVA-winkelkar: hoge prijzen zijn structureel, supermarkten verlichten de pijn met tsunami aan promoties

“Dit is geen tip over hoe mensen geld kunnen besparen”, zegt Josh in de DailyMail, “maar een video om te benadrukken in wat voor belachelijke situatie we ons bevinden in deze tijden van inflatie. Voeding is nu zo duur dat het letterlijk goedkoper is om op het vliegtuig te stappen, naar een ander land te vliegen, daar hetzelfde winkelkarretje met producten te kopen en toch nog te besparen.”

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiK2h0dHBzOi8vd3d3Lmd2YS5iZS9jbnQvZG1mMjAyMzExMDRfOTcyMzQxMzLSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿