2023年11月6日月曜日

Radio luisteren doen we voor bijna de helft digitaal - VRT.be

Zo goed als de helft van het radio luisteren (49 procent) in Vlaanderen gebeurt digitaal. Een flinke stijging, zo blijkt uit recent onderzoek in opdracht van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V). De Vlaming is vooral meer via DAB+ beginnen te luisteren naar de radio. Zowel thuis, op het werk, maar vooral in de auto luisteren we nu meer via DAB+.

Naar de radio luisteren: in het verleden deden we dat massaal via FM-radio, maar de afgelopen jaren zijn we steeds meer digitaal gaan luisteren. Het digitale luisteren staat nu op het punt het analoge luisteren te overstijgen, want 49 procent van de radioluistertijd gebeurt nu via een digitaal kanaal: 30 procent via DAB+, 14 procent via internet en 5 procent via digitale tv.

Vooral luisteren via DAB+ is de afgelopen jaren sterk gestegen: van amper 3 procent 5 jaar geleden naar 30 procent dus anno 2023. Vooral de autoradio blijkt de grote driver te zijn van DAB+: daar is het luistervolume de afgelopen twee jaar van 34 naar 48 procent gestegen. 

Daar zit de Europese verplichting om sinds drie jaar nieuwe auto’s met DAB+ uit te rusten voor heel veel tussen. Bovendien moet elk nieuw radiotoestel dat sinds dit jaar in Vlaanderen verkocht wordt, digitaal luisteren mogelijk maken. Al blijkt voor losse radio’s dat het ook volstaat dat het toestel uitgerust is met bluetooth.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiWGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8xMS8wNS9iaWpuYS1oZWxmdC12YW4tcmFkaW9sdWlzdGVyZW4tZ2ViZXVydC1kaWdpdGFhbC_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿