2023年11月1日水曜日

Twitter is minder dan helft waard dan wat Elon Musk ervoor heeft betaald - Hardware Info

Twitter, dat tegenwoordig bekend staat als X, is momenteel gewaardeerd op 19 miljard Amerikaanse dollar. Dat blijkt uit interne documenten die The Verge heeft kunnen inkijken. Hierin wordt aangeven dat werknemers aandelen van het bedrijf hebben gekregen met een waarde van 45 dollar per stuk.

Volgens deze documenten wordt de reële marktwaarde per aandeel bepaald door de raad van bestuur op basis van een aantal factoren, op een manier die in overeenstemming is met de relevante fiscale wetgeving. Terwijl de huidige geschatte waarde van Twitter zo’n 57% minder is dan wat Elon Musk heeft betaald in oktober 2022 (44 miljard), is de investeerder Fidelity Investments van mening dat het bedrijf slechts 15 à 16 miljard dollar waard is (gemiddeld -65%).

The Verge heeft vastgesteld dat de werknemers van Twitter restricted stock units krijgen. Deze RSU’s worden verdiend over een periode van vier jaar vanaf de toekenningsdatum en worden alleen belast als inkomen indien er een liquiditeitsgebeurtenis plaatsvindt, zoals een beursgang of verkoop van het bedrijf.

Bron: The Verge

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMibmh0dHBzOi8vYmUuaGFyZHdhcmUuaW5mby9uaWV1d3MvODcxOTMvdHdpdHRlci1pcy1taW5kZXItZGFuLWhlbGZ0LXdhYXJkLWRhbi13YXQtZWxvbi1tdXNrLWVydm9vci1oZWVmdC1iZXRhYWxk0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿