2024年5月28日火曜日

BIPT: prijs mobiel abonnement in België is afgelopen jaren aanzienlijk gedaald - Tweakers

De prijzen voor mobiele abonnementen met minstens 5GB data zijn in België sinds 2019 fors gedaald, blijkt uit onderzoek van het BIPT. Het goedkoopste mobiele abonnement met 10GB data kost momenteel 15 euro, terwijl dit vijf jaar geleden nog 27 euro was.

De daling is volgens het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie het grootst voor consumenten met een 'middelhoge databehoefte', wat inhoudt dat ze minstens 10GB mobiele data gebruiken. Voor consumenten met een 'beperkte behoefte aan mobiele data' bleef de prijs van abonnementen stabiel. Het gaat hier om abonnementen met 1, 2 of 5GB data.

Daarnaast schrijft het BIPT dat de prijsverschillen tussen goedkopere en duurdere merken afnemen, wat volgens de toezichthouder wijst op een toenemende concurrentie. Toch is er volgens het BIPT ook nog ruimte voor verbetering. Zo toonde een onderzoek van vorig jaar aan dat Belgen, in vergelijking met consumenten uit buurlanden, relatief veel geld kwijt zijn aan mobiel en vast internet.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMidWh0dHBzOi8vdHdlYWtlcnMubmV0L25pZXV3cy8yMjIzNjgvYmlwdC1wcmlqcy1tb2JpZWwtYWJvbm5lbWVudC1pbi1iZWxnaWUtaXMtYWZnZWxvcGVuLWphcmVuLWFhbnppZW5saWprLWdlZGFhbGQuaHRtbNIBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿