2024年5月27日月曜日

Trouwkoppel brengt huwelijksnacht noodgedongen door in tentje in tuin: 560 bierbakken versperren toegang tot huis - Gazet van Antwerpen

Pulderbos -

Toen het bruidspaar Jelle Lauwereys en Lise Vets zaterdagnacht na hun feest huiswaarts keerde, bleek hun gevel verstopt achter 560 bierbakken. De huissloten waren vervangen en het huis hing vol verkiezingsaffiches van opponent N-VA (Jelle is schepen voor CD&V): er zat niks anders op dan de huwelijksnacht in een tentje door te brengen.

In de Kempen is er een rijke traditie van grappen uithalen met pasgehuwden. Vorig jaar werd de huwelijksnacht van Jente Van Staeyen en Emily Verdonck uit Pulderbos al eens flink ingekort omdat hun huis, deur en oprit versperd waren met 555 bierbakken.

De vrienden van Jelle Lauwereys en Lise Vets deden er nog een schepje bovenop. Zij stapelden 560 bierbakken. “Ook het plat dak staat vol”, klonk het zondagnamiddag bij de ‘friendo’s’, zoals ze zich op het spandoek omschreven. De bierbakken zitten vol lege flesjes. “Dat is toch een schoon cadeau, want het leeggoed is zo’n 2.000 euro waard”, klonk het. “Drankenhandel ’t Sas heeft er zelfs nog wat extra bakken bijgedaan.”

Aan de dakgoot van de CD&V-schepen hingen allemaal N-VA-verkiezingsborden.© kma

De verschrikking ging binnen vrolijk door.© rr

Jelle en Lise zullen er wel hard voor moeten werken. Hun huwelijksnacht verliep anders dan gepland, want ook de cilinders in de deursloten waren vervangen. De sleutel moesten ze zoeken, die bleek achteraf goed verstopt in de isolatie van de buurman. Gelukkig hadden hun vrienden een tentje in de tuin gezet.

Slaapzakken

“Ze hebben geen kou moeten lijden, we hadden er warme slaapzakken ingelegd, wat eten en drank en zelfs rozenblaadjes. Ze zijn niks te kort gekomen”, klonk het bij de grappenmakers. Als extra verrassing hadden de vrienden ook nog een éénjarig ponyhengstje, Siem, in de tuin achtergelaten. Die krijgt het bruidspaar, dat van paarden houdt, ook cadeau.

Als bijkomende grap hingen bovenaan de gevel maar ook in het huis verkiezingsaffiches van N-VA-kopstukken, wat toch wel pijn doet aan de ogen bij een CD&V-schepen. “Ja de Jelle, hij is altijd over de CD&V bezig”, ginnegappen zijn maten.

Terwijl Jelle en Lise de zaal uitruimden en poetsten zondagnamiddag, kwamen de friendo’s met een kraantje toch wat helpen om enkele bakken weg te zetten. “Zodat ze met hun kindje straks binnen geraken”, aldus de vrienden. “Maar niet alles!”

Jelle Lauwereys voert als bruidegom zijn bruid en familie in een huifkar naar de kerk. Toen nog nietsvermoedend wat hen boven het hoofd hing.© kma

Een tentje en pony in de hof, en allemaal hooi, terwijl N-VA-kandidaten toekijken op de huwelijksnacht.© rr

Van je maten moet je het hebben.© kma

Oeps, drie N-VA’ers in de keuken.

Jelle Lauwereys, CD&V-schepen in Zandhoven, met zijn bruid Lise Vets. Ze wisten toen nog niet wat hen boven het hoofd hing.© kma

 (kma)

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiK2h0dHBzOi8vd3d3Lmd2YS5iZS9jbnQvZG1mMjAyNDA1MjZfOTU2MTQ4NzDSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿