2024年5月29日水曜日

Volkswagen wil vanaf 2027 elektrische wagen van 20.000 euro bouwen - Het Nieuwsblad

© AFP

Het Duitse autoconcern Volkswagen, waartoe onder andere ook Audi, Seat en Skoda behoren, heeft het licht op groen gezet voor een instapmodel in zijn gamma van elektrische wagens. De wereldpremière is gepland voor 2027 en het prijskaartje van de auto zal om en bij de 20.000 euro liggen. Dat heeft de autobouwer dinsdag na een bestuursvergadering bekendgemaakt.

Bron: BELGA

Een concrete productielocatie voor de auto noemde Volkswagen nog niet, maar het instapmodel zal wel in Europa gebouwd worden. “Daarmee nemen we een duidelijk engagement voor industriële productie in Europa”, aldus concerntopman Oliver Blume. “Het gaat om een instapniveau voor elektrische mobiliteit uit Europa voor Europa.”

“Om elektromobiliteit wijdverspreid te laten worden, zijn aantrekkelijke voertuigen nodig, al vanaf het instapsegment”, aldus topman van kernmerk Volkswagen Thomas Schäfer. 

Volkswagen-dochter Audi heeft ook een fabriek in Brussel, waar vandaag de Audi Q8 e-tron gebouwd wordt, een grote elektrische SUV. De opvolger van dat model zal na 2027 niet meer door Audi Brussels gebouwd worden. Omdat er over de toekomst van de Brusselse fabriek al enige tijd onzekerheid is, heeft premier Alexander De Croo (Open VLD) een Audi-taskforce opgericht. Vlaams minister van Economie Jo Brouns (CD&V) werkt aan een oplijsting van mogelijke steunmaatregelen die Vlaanderen kan nemen in het dossier van Audi Brussels. Die maatregelen worden dan voorgelegd en gebundeld binnen de taskforce.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjQwNTI4Xzk2MTYwMjc20gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿