2024年5月30日木曜日

Persoon komt in draaiende vliegtuigmotor terecht op luchthaven Schiphol en overlijdt voor ogen van passagiers - Het Belang van Limburg

Volgens de woordvoerder is de overleden persoon in de motor terechtgekomen en overleden. Dat het om een draaiende motor ging, duidt erop dat het vliegtuig ging vertrekken. Dat strookt met het verhaal van een medewerker van de luchthaven, die meldt dat het ongeluk gebeurde tijdens een pushback, waarbij het vliegtuig achteruit wordt geduwd om vervolgens te vertrekken.

Het vliegtuig dat betrokken was bij het ongeval had als bestemming Billund in Denemarken, meldt de luchtvaartmaatschappij. Het toestel, een Embraer 190 met vluchtnummer KL1341 zou om 14.25 uur vertrekken, aldus de website van de luchthaven.

Ooggetuigen

“Vandaag is er een afschuwelijk incident geweest waarbij een persoon in een vliegtuigmotor is beland’’, bevestigt ook Schiphol zelf het heftige incident. “Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden en we hebben zorg voor de passagiers en collega’s die dit hebben gezien.’’

Vanuit het bewuste vliegtuig laat een medewerker weten dat iemand in de motor zou zijn gesprongen, terwijl de crew net de veiligheidsinstructies had gedaan. Er klonk “een hels kabaal” waarna even rook te zien was. Passagiers en medewerkers zagen het incident voor hun ogen gebeuren. Dat bevestigt de KMAR, die laat weten dat zij inmiddels uit het toestel zijn en worden opgevangen.

Voor passagiers van het toestel is slachtofferhulp beschikbaar, meldt de marechaussee. Ook medewerkers van de luchthaven en hulpverleners kunnen hiervan gebruikmaken. De hulp wordt aangeboden ergens op de luchthaven, vertelt een woordvoerder van de marechaussee. Daarnaast kunnen de passagiers ook “belangrijke getuigen” zijn, aldus de woordvoerder. “Ze kunnen ons mogelijk helpen in het onderzoek.”

De Onderzoeksraad voor de Veiligheid is onderweg naar de luchthaven om onderzoek te doen naar het ongeval. Het incident heeft vooralsnog geen gevolgen voor de vliegbewegingen van en naar de luchthaven, laat een woordvoerder van de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) weten.

Medeleven

De pilotenvakbond VNV heeft zijn medeleven geuit: “Onze eerste zorg en gedachten gaan uit naar de betrokkenen en nabestaanden. Wij bieden onze medewerking en expertise aan bij het onderzoek naar de exacte oorzaak”, schrijft de bond op socialemediaplatform X. Details over het ongeluk heeft VNV op dit moment niet, schrijft de bond.

Ook bij de Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart Technici (NVLT) gaan de gedachten uit naar de nabestaanden en betrokkenen. “Wij zijn blij met de zorg van de luchthaven Schiphol en KLM voor de passagiers en collega’s die getuige zijn geweest van deze gebeurtenis”, schrijft de bond voor luchtvaarttechnici op zijn site.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiLGh0dHBzOi8vd3d3LmhidmwuYmUvY250L2RtZjIwMjQwNTI5Xzk1MjQ4NzU40gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿