2024年5月29日水曜日

Vorderingen tegen overname trailerdivisie Van Hool afgewezen in kort geding - Gazet van Antwerpen

© BELGA

De ondernemingsrechtbank in Antwerpen heeft het kortgeding dat het investeringsfonds CIM Capital had ingesteld tegen de verkoop van Van Hool afgewezen. CIM Capital is opgericht door Marc Van Hool, een van de kleinzonen van Bernard Van Hool, de stichter van het failliete busbedrijf.

Bron: BELGA

CIM Capital wil de afdeling met industriële voertuigen overnemen van Van Hool, maar de curatoren wezen die afdeling toe aan GRW. De rechtbank wijst het verzet van CIM Capital, en zijn partners Delcrinvest en het Mechelse bedrijf Lasertek, af, omdat de partijen amper schuldeiser zijn van Van Hool. Ze kunnen dus geen duidelijk nadeel aantonen bij de verkoop van Van Hool aan GRW. CIM Capital en Delcrinvest zijn zelfs geen schuldeiser. Lasertek heeft slechts enkele duizenden euro tegoed, op een totale schuld die tot in de miljoenen euro loopt.

LEES OOK. Alle mededingingsautoriteiten gaan akkoord met overname Van Hool door VDL: “Eind deze week kan alles rond zijn”

Toch is de groep rond CIM Capital nog niet uitgespeeld. Want op 10 juni mogen ze in een andere procedure nog eens aan de rechter uitleggen waarom de verkoop aan GRW volgens hen onterecht is. De beslissing volgt op een latere datum.

BEKIJK OOK. Alle mededingingsautoriteiten gaan akkoord met overname Van Hool door VDL: “Eind deze week kan alles rond zijn”

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiK2h0dHBzOi8vd3d3Lmd2YS5iZS9jbnQvZG1mMjAyNDA1MjhfOTQ2MDg2MDnSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿