2024年5月30日木曜日

Ongeveer 100 jobs bedreigd bij drankenproducent Konings in Zonhoven en Borgloon - VRT.be

Bij drankenproducent Konings zijn een honderdtal jobs bedreigd. Dat heeft de directie vanmorgen aangekondigd. Het gaat om 76 werknemers in de vestiging van Zonhoven en nog eens 23 mensen in Borgloon. De ontslagen volgen na een dalende vraag en het wegvallen van een aantal contracten. 

Bij de herstructurering die op til is bij Konings wordt vooral het personeel van de vestiging in Zonhoven getroffen. "76 van de 300 jobs zijn daar bedreigd, in Borgloon gaat het om 23 van de 120 banen", zegt Dirk Verhaegen van de christelijke vakbond ACV Voeding en Diensten. 

"Konings heeft sterk geleden onder de energiecrisis", vertelt HR-manager Bert Goyvaerts. "Daardoor zijn de volumes in 2023 sterk gedaald. En ook dit jaar zijn die volumes blijven dalen. We moeten onze organisatie herzien, die realiteit moeten we onder ogen durven zien."

Geen verrassing

De vakbonden zijn niet verrast door de aankondiging van de directie. "We zagen al sinds Nieuwjaar dat er iets gaande was, met herhaaldelijk economische werkloosheid", aldus Nicole Houbrechts van de socialistische vakbond. Konings wil onder meer de weekendploeg afschaffen.

Konings is gespecialiseerd in het produceren, afvullen en verpakken van dranken in opdracht van andere drankenmerken. Het bedrijf opende vorig jaar een nieuwe vestiging in Genk, op de voormalige Ford-terreinen. Daar gaan geen jobs verloren. 

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wNS8yOS96by1uLTEwMC1iYW5lbi1iZWRyZWlnZC1iaWotZHJhbmtlbnByb2R1Y2VudC1rb25pbmctaW4tem9uaGpvdmVuL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿