2024年2月17日土曜日

11 Fun-winkels worden overgenomen door ToyChamp, Dreamland en Jysk - VRT.be

Speelgoedwinkels ToyChamp en Dreamland en meubelketen Jysk hebben samen een bod ingediend op 11 van de 27 Fun-winkels en de curator heeft het bod aanvaard. Dat meldt de gewestelijk secretaris voor de socialistische bediendebond BBTK Christel Burke.

Het personeel van de 11 winkels die overgenomen worden, heeft nog geen jobzekerheid, want ook medewerkers van Fun-vestigingen die sluiten, zullen zich kandidaat kunnen stellen voor de jobs in de overgenomen winkels.

Hoeveel medewerkers kunnen blijven, is nog onduidelijk. Volgende week maandag en dinsdag houden de curatoren infosessies voor de personeelsleden. Het is ook nog niet duidelijk welke winkels door de drie overnemers zullen worden overgenomen.

Eerder op de dag werd Fun failliet verklaard. De winkels waren nog tot en met donderdag open. Er vond al enkele weken een uitverkoop plaats, met de bedoeling de lonen van het personeel te kunnen blijven betalen. 

De keten stelde meer dan 200 mensen tewerk. Tot maandag zullen de lonen van alle personeelsleden betaald worden. 

De speelgoedwinkelketen was sinds 2018 in handen van Sogesma, de Waalse groep boven winkelketen Trafic.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiNWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wMi8xNi9vdmVybmFtZS1mdW4v0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿