2024年2月29日木曜日

Vlaanderen zet subsidies aan Barry Callebaut 'on hold' na aankondiging van 500 ontslagen: “Cynisch dat winstgevend bedrijf gaat besparen op personeel” - Het Nieuwsblad

© idh

Vlaanderen zet de subsidies aan chocoladefabrikant Barry Callebaut ‘on hold’. Dat heeft minister van Werk Jo Brouns (CD&V) aangekondigd in het Vlaams Parlement.

Bron: BELGA

Barry Callebaut wil meer dan 500 jobs schrappen in zijn vestigingen in Wieze, Lokeren en Halle. Dat kondigde de chocoladefabrikant begin deze week aan. De procedure-Renault voor collectieve ontslagen is opgestart.

“Het is cynisch dat een bedrijf dat winst maakt, gaat besparen op personeel”, zei Brouns woensdag in het parlement. Callebaut ontvangt van Vlaanderen innovatiesteun en opleidingssteun. “Daar druk ik nu op de pauzeknop”, zei de minister. “Bij herstructureringen kunnen ook bedragen worden teruggevorderd. Als het nodig is, zullen we dat doen.”

“In het subsidieregister staat nog 550.000 euro innovatiesteun als ‘uit te betalen’“, zei Björn Rzoska van Groen. “Is het niet beter om dat bedrag gewoon te schrappen? Innovatiesteun is voor bedrijven die stappen vooruit zetten, niet voor bedrijven die mensen buiten gooien.”

Volgens Marius Meremans (N-VA) is het nu tijd om naar het grotere geheel te kijken. “Laat ons hopen dat dit geen kanarie in de koolmijn is. We moeten met de grote jongens aan tafel gaan zitten om de industrie hier te houden.”

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjQwMjI4Xzk1MDE0Mzcx0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿