2024年2月16日金曜日

Ook Belgische Mededingingsautoriteit bekijkt of er onderzoek nodig is naar oneerlijke marktpraktijken bij Bol.com - Het Nieuwsblad

© ANP / ANP

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) bekijkt of er een onderzoek moet worden ingesteld naar de marktpraktijken van de webwinkel Bol.com. Dat valt te horen op het kabinet van minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS).

Bron: BELGA

De Nederlandse concurrentiewaakhond ACM is een onderzoek gestart naar Bol.com vanwege signalen dat het bedrijf zichzelf en bepaalde ondernemers voortrekt op het platform, ten koste van andere verkopers. 

De Belgische Mededingingsautoriteit staat in nauw contact met de Nederlandse toezichthouder, valt donderdagavond te horen op het kabinet van minister van Economie Pierre-Yves Dermagne. “De aangekaarte problematiek wordt door de BMA met bijzondere aandacht gevolgd, en de autoriteit zal onafhankelijk beslissen of er voldoende gronden zijn om een onderzoek in te stellen”, klinkt het.

N-VA-Kamerlid Michael Freilich riep Dermagne eerder op de dag al op om een onderzoek in te stellen. “Alleen zo blijft ook onze markt eerlijk en inclusief voor al wie wil verkopen”, zegt hij. 

Zelfstandigenorganisaties Unizo en NSZ steunen die oproep. “We pleiten al langer om de machtspositie van grote onlinehandelsplatformen ten opzichte van kleine retailers verder aan te pakken”, zegt Unizo-topman Danny Van Assche. Hij vraagt om ook de andere grote internetplatformen aan een onderzoek te onderwerpen.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjQwMjE1Xzk2ODY2ODE30gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿