2024年2月16日金曜日

MeDirect promoot staatsbon met bonus van 0,20 procent - De Standaard

Banken

© belga

Terwijl concurrenten zich kritisch tonen voor een nieuwe staatsbon, wil internetbank MeDirect elke inschrijving belonen met een bonus van 0,20 procent.

Korneel Delbeke

Internetbank MeDirect, die eerder al stuntte met een hoge basisrente op haar spaarboekje, wil de nieuwe eenjarige staatsbon promoten. De bank zal die voor het eerst zelf aanbieden op haar online platform en elke inschrijving belonen met een bonus van 0,20 procent.

Het aanbod valt op, omdat verschillende Belgische banken zich al kritisch uitlieten over de staatsbon. Onder meer de topman van KBC, Johan Thijs, riep de overheid op om de banken niet te beconcurreren. Sectororganisatie Febelfin waarschuwde dan weer voor een mogelijk destabiliserend effect op de banken als er te veel geld zou wegvloeien naar de staatsbon. Bij de vorige uitgifte van een fiscaal aantrekkelijke staatsbon in september 2023, verloren de banken in één klap 21,9 miljard euro.

MeDirect was vorig jaar technisch nog niet in staat om de staatsbon aan te bieden aan zijn klanten, maar nu dus wel. Het wil die nieuwe staatsbon ook promoten, door elke inschrijving van bestaande of nieuwe klanten te belonen met een bonus van 0,20 procent. Het gaat om een eenmalige lanceringsactie, laat de bank vrijdag weten.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyNDAyMTZfOTM3ODcyMjPSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿