2024年2月28日水曜日

'Apple begraaft na tien jaar plannen voor elektrische auto' - De Standaard

Technologie

© AFP

Na bijna tien jaar trekt Apple de stekker uit ‘Project Titan’ en bergt de techgigant zijn plannen op om een elektrische auto te bouwen. Dat meldt het persagentschap Bloomberg. Een groot deel van de bijna 2.000 mensen die meewerkten aan het project, zou nu op AI gaan focussen.

Het was chief operating officer Jeff Williams die het ‘Project Titan’-team inlichtte over de beslissing, aldus Bloomberg. De werknemers die niet naar de AI-afdeling worden overgeplaatst, zouden ontslagen worden, maar het is onduidelijk om hoeveel mensen het gaat.

De eerste berichten over de plannen van de iPhone-fabrikant voor een elektrische auto verschenen in 2015. De opleveringsdatum van de wagen, die volledig autonoom moest kunnen rijden, werd door verschillende obstakels echter telkens uitgesteld. Zo stapte topingenieur Doug Field, verantwoordelijk voor ‘Project Titan’, in 2021 op, en waren er berichten over een gebrek aan consistente toekomstvisie, interne kritiek en een te groot verloop binnen het team. Ook rezen er twijfels of de zelfrijdende auto die Apple oorspronkelijk voor ogen had, ooit wel realiteit zou worden.

Dat de techgigant het vrijgekomen budget nu in AI steekt, hoeft niet te verbazen. Apple is aan een inhaalbeweging bezig voor artificiële intelligentie – concurrent Microsoft staat bijvoorbeeld al veel verder – en zou met ‘Ajax’ aan een eigen AI-model werken.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyNDAyMjdfOTc0ODExNTHSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿