2024年2月19日月曜日

Met overname van negen Fun-winkels wordt ToyChamp zichtbaarder in de Vlaamse winkelstraat - De Standaard

Retail

Uitverkoop bij Fun in Wetteren.© Fred Debrock

De speelgoedketen ToyChamp en meubelverkoper Jysk halen via een gezamenlijk bod elf van de 29 Fun-winkels binnen. Op negen van die locaties zal er verder speelgoed verkocht worden.

De Belgische speelgoedwinkelketen ToyChamp heeft bekendgemaakt dat negen locaties waar tot nu Fun-winkels gevestigd waren, verder speelgoed zullen verkopen. De winkels worden wel herdoopt en vernieuwd. Zes zullen omgevormd worden tot een ToyChamp-winkel, voor de andere drie gaat het om een hervestiging van een lokaal Dreamland-filiaal.

In de loop van afgelopen vrijdag is Fun, dat al langer in moeilijkheden verkeerde, failliet verklaard. Later die dag raakte bekend dat de curatoren van de faillieteketen het licht op groen hadden gezet voor een gezamenlijk bod van ToyChamp en de Zweedse meubelketen Jysk op in totaal elf van de 27 Fun-winkels. De keten stelde meer dan tweehonderd mensen tewerk.

Hoeveel werknemers bij ToyChamp aan de slag kunnen, is niet duidelijk. In een persbericht zondag verzekerde topman Koen Nolmans dat in de zes winkels die worden omgebouwd naar ToyChamp, gestreefd wordt naar een maximaal behoud van tewerkstelling. Voor de drie andere vestigingen gaat het om een hervestiging van een Dreamland-winkel. De kans op hertewerkstelling van het personeel van die Fun-winkels is wellicht kleiner.

Nolmans zet met de overname van de Fun-winkels zijn snelle opmars als speelgoedverkoper in Vlaanderen verder. In april 2023 verwierf hij de controle over de Dreamland-winkels, toen supermarktgroep Colruyt een belang van 75 procent in de speelgoedketen aan hem verkocht. Die winkels bleven verder opereren onder de Dreamland-vlag.

Blinde vlekken

De Fun-locaties bieden Nolmans de kans om zijn eigen ToyChamp-merk prominenter in beeld te brengen bij de consument. ToyChamp telt vandaag negen eigen winkels, dat worden er nu vijftien. Dat is nog altijd een pak minder dan in Nederland, waar Nolmans al een keten van 24 speelgoedwinkels heeft uitgebouwd.

Volgens het bedrijf bieden de Fun-locaties de kans om in bepaalde regio’s een aantal blinde vlekken op te vullen. Het gaat om de winkels in Merksem, Oudenaarde, Sint-Denijs-Westrem, Dendermonde, Lokeren en Sint-Joris-Winge. In Mechelen, Roeselare en Veurne gaat het om een hervestiging van de lokale Dreamland-winkel.

De Fun-winkels waren tot eind vorige week open voor een uitverkoop, met de bedoeling de lonen van het personeel te kunnen blijven betalen. De speelgoedketen was sinds 2018 in handen van Sogesma, de Waalse groep boven winkelketen Trafic. (pse)

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyNDAyMThfOTUzMTk5MjbSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿