2024年2月16日金曜日

Wie renovatieplicht niet nakomt, kan ontsnappen aan boete - Gazet van Antwerpen

Kopers van een huis die na vijf jaar de renovatieplicht om gegronde redenen niet konden nakomen, moeten niet per se een boete vrezen. Dat zegt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) vrijdag in Het Belang van Limburg.

Bron: BELGA

Wie na 1 januari 2023 een woning met energielabel E of F koopt, moet die binnen de vijf jaar renoveren tot minstens label D. Lukt dat niet, dan riskeert de koper een boete van 500 tot 5.000 euro. Maar in een interview met Het Belang van Limburg nuanceert Demir dat. “Als mensen te goeder trouw zijn en gegronde redenen hebben waardoor ze niet aan de renovatieplicht konden voldoen, dan moeten we hen in de eerste plaats helpen. Onze bedoeling is sowieso niet om massaal te gaan beboeten. Met zo’n boete help je die mensen ook niet.”

Om te bepalen wie wel en wie geen boete krijgt, werkt het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap momenteel aan een beslissingsboom. Die moet een goede evaluatie mogelijk maken. “Maar als er geen goede redenen zijn of iemand handelt te kwader trouw, dan treden we natuurlijk wel nog op”, zegt de minister.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiK2h0dHBzOi8vd3d3Lmd2YS5iZS9jbnQvZG1mMjAyNDAyMTZfOTIxNTQwNDTSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿