2024年2月19日月曜日

Alle eigen supermarkten van Delhaize hebben nu een zelfstandige overnemer gevonden - VRT.be

Delhaize heeft voor alle supermarkten die het in eigen beheer had een zelfstandige overnemer gevonden, zo meldt het bedrijf zelf. Het is nu bijna een jaar geleden dat de keten dat plan heeft aangekondigd. Het heeft al die tijd voor bijzonder veel protest gezorgd bij het personeel en de vakbonden.

Op 7 maart vorig jaar kondigde Delhaize aan dat de 128 supermarkten in eigen beheer zouden worden verzelfstandigd. Die beslissing leidde tot fel protest bij het personeel. Er volgden tal van vakbondsacties, maar de directie van Delhaize bleef bij haar standpunt.

Nu heeft Delhaize een lijst vrijgegeven met de laatste 21 supermarkten die een nieuwe eigenaar krijgen. Onder de overnemers zijn acht mensen die al een of meerdere andere Delhaize-vestigingen hebben, vijf zijn Delhaize-medewerkers en vier zijn externe kandidaten. Ze zullen de komende weken een opleidingstraject volgen.

Open tegen eind dit jaar

Van de 128 overgedragen winkels hebben er intussen 45 de deuren officieel geopend met de nieuwe uitbaters aan het roer.  Delhaize gaat ervan uit dat alle zelfstandige winkels tegen het einde van het jaar open zullen zijn.

Bij die 45 winkels die nu al verzelfstandigd zijn, hebben alle personeelsleden de kans gekregen om de overstap te maken "aan dezelfde voorwaarden als die die ze binnen Delhaize hadden", zegt Delhaize-woordvoerder Roel Delkelver. "Het is aan de medewerkers zelf om te beslissen of ze die overstap willen maken. In de praktijk zien we dat ze dat allemaal hebben gedaan en ook tevreden zijn bij hun nieuwe werkgever."

Vorige week zei CEO Frans Muller van moederholding Ahold Delhaize dat de hele operatie "bemoedigende resultaten" begint op te leveren. Toch kan het bedrijf niet ontkennen dat de aankondiging van het plan en de sociale onrust een stevige impact hebben gehad op de inkomsten.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wMi8xOS9hbGxlLWVpZ2VuLXN1cGVybWFya3Rlbi12YW4tZGVsaGFpemUtaGViYmVuLWVlbi16ZWxmc3RhbmRpZ2Utb3ZlL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿