2024年2月27日火曜日

Noodlijdend The Body Shop nu ook schuldig bevonden aan na-apen van concurrent Rituals - Het Nieuwsblad

© fvv

Volgens een rechtbank in Den Haag heeft de in moeilijkheden verkerende keten The Body Shop met een assortiment huidverzorgingsproducten jarenlang zijn concurrent Rituals nageaapt. Het bedrijf moet een schadevergoeding betalen. Dat meldt de Nederlandse zender RTL Z.

Bron: BELGA

The Body Shop verkoopt sinds 1976 duurzame producten voor huishoudelijke en persoonlijke verzorging. Decennialang was het bedrijf zeer succesvol; het telt zowat 2.500 winkels wereldwijd. Eerder deze maand moesten verschillende bedrijfsonderdelen het faillissement aanvragen.

The Body Shop had in 2015 een nieuwe lijn gelanceerd onder de naam Spa of the World. In de Benelux werd dat Secrets of the World. Er waren vier varianten: Relaxing Ritual, Revitalising Ritual, Blissfull Ritual en Firming Ritual. 

De benaming en manier waarop ‘Ritual’ werd afgebeeld, viel slecht bij concurrent Rituals. Het Nederlandse bedrijf vond dat er sprake was van merkinbreuk. Er volgende een juridisch conflict. In 2022 oordeelde de rechter in Den Haag dat The Body Shop moest ophouden met het nabootsen van Rituals, maar die kende geen schadevergoeding toe.

Het was The Body Shop dat in beroep ging. Achteraf gezien geen slimme zet, want nu heeft de rechtbank niet alleen geoordeeld dat het bedrijf zijn concurrent nabootste, maar ook dat er een schadevergoeding moet worden betaald. In een aparte juridische procedure moet de precieze omvang worden berekend.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjQwMjI2Xzk1NDUxNjkx0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿