2024年2月22日木曜日

CD&V-voorzitter Sammy Mahdi noemt beslissing over staatsbon “wereldvreemd”: “Andere partijen willen ons niet laten scoren” - Het Nieuwsblad

Sammy Mahdi© Kris Van Exel

CD&V-voorzitter Sammy Mahdi noemt het wereldvreemd dat er 30 procent roerende voorheffing wordt geheven op de staatsbon. Hij denkt dat de andere regeringspartijen CD&V niet willen laten scoren.

Het Agentschap voor de Schuld gaf vorige zomer een fiscaalvriendelijke staatsbon uit, dus met een roerende voorheffing van 15 in plaats van 30 procent. Dat bleek een onverwacht succes, er werd bijna 22 miljard euro mee opgehaald.

Op de nieuwe eenjarige staatsbon zal echter het normale tarief van 30 procent roerende voorheffing gelden. Staatssecretaris voor Begroting Alexia Bertrand (Open VLD) had een negatief advies gegeven voor een lager tarief.

“Wereldvreemd”

“Totaal onbegrijpelijk, zelfs wat wereldvreemd”, reageert Sammy Mahdi. “Blijkbaar is alleen CD&V er nog voor onze werkende middenklasse.” Een nieuwe staatsbon met lagere roerende voorheffing is volgens hem goed voor de spaarder, goed voor de begroting en geen probleem voor de stabiliteit van de bankensector.

“Zorg er toch gewoon voor dat mensen een deftig inkomen hebben en een deftig rendement op hun spaargeld”, stelt Mahdi. “Maar sommige partijen kiezen er elke keer voor om enkel de belangen van de banken, het grootkapitaal of lobbygroepen te verdedigen. Eerst bij de fiscale hervorming, nu bij de staatsbon. Ik wens partijen die de staatsbon tegenhouden en belastingen niet willen verlagen omdat ze bang zijn dat CD&V hiermee zou scoren, het oordeel van de kiezer toe op 9 juni. Beschamend is het.”

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjQwMjIxXzk3MDg0MTg40gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿