2023年12月25日月曜日

Daihatsu levert ook in januari geen auto's wegens gesjoemel met crashtests - De Standaard

Auto-industrie

© AFP

De Japanse automaker Daihatsu levert zeker tot en met januari geen auto’s en onderdelen meer. Het dochterbedrijf van Toyota probeert de gevolgen te beperken van het schandaal rond gesjoemel met de veiligheidstests.

In april raakte al bekend dat veiligheidstests van auto’s van Daihatsu waren gemanipuleerd. Toen leek het nog te gaan om een beperkt aantal modellen. Maar vorige week werd duidelijk dat Daihatsu al sjoemelt met testen sinds 1989 en dat het veiligheidsschandaal veel groter is dan oorspronkelijk gedacht.

Moederbedrijf Toyota meldde daarop meteen dat er voorlopig geen auto’s van Daihatsu meer worden verkocht. Japanse autoriteiten hebben vorige week ook een inval gedaan in het hoofdkantoor van Daihatsu in Osaka. Nu wordt duidelijk dat Daihatsu al zeker tot en met januari geen auto’s en onderdelen zal leveren.

Hoe het verder moet met Daihatsu is nog erg onduidelijk. Toyota zei dat het niet op de hoogte is van ongevallen of incidenten die verband houden met het probleem. Maar alle 423 bedrijven waaraan Daihatsu rechtstreeks levert, zullen wel worden gecompenseerd, vertelde een woordvoerder van Daihatsu maandag aan verslaggevers.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyMzEyMjVfOTM0ODI0OTPSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿