2023年12月23日土曜日

Vakbonden blokkeren toegang tot enkele Lidl-supermarkten - VRT.be

De vakbonden blokkeren vanochtend de toegang tot vier filialen van supermarktketen Lidl in Vlaanderen en Wallonië. Concreet gaat het om de winkels in Sint-Niklaas, Geel, Chapelle en Moeskroen, zegt de woordvoerster. Onze redactie heeft ook weet van een actie bij het filiaal in Houthalen-Helchteren.

Het gaat om een geïsoleerde actie van enkele leden van de socialistische vakbond BBTK/setca en CNE, klinkt het. Vakbondsleden hebben de winkelkarren voor de ingang geplaatst, waardoor klanten de vestigingen niet binnen kunnen.

De supermarktketen laat weten de actie in volle kerstperiode niet te begrijpen. "Wij zijn continu in dialoog met onze vakbonden, net omdat we hen als een echte partner zien. Er is geen concrete vraag en toch worden winkels geblokkeerd. Nogmaals, wij begrijpen deze actie niet. Deze raakt zowel onze collega's als onze klanten", aldus Lidl.

Ook gisteren waren er acties in enkele Lidl-filialen. De aanleiding tot de acties is het ongenoegen over de arbeidsomstandigheden en de veralgemening van precaire contracten binnen de keten.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiYWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8xMi8yMy92YWtib25kZW4tYmxva2tlcmVuLXRvZWdhbmctdG90LWVua2VsZS1saWRsLXN1cGVybWFya3Rlbi_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿