2023年12月29日金曜日

Overijverige postbode schrijft huisnummers met alcoholstift op tientallen brievenbussen in Mortsel - VRT.be

In Mortsel is er op de brievenbussen van een 80-tal woningen een huisnummer met alcoholstift geschreven. Daarover circuleren verschillende berichten op sociale media. Enkele bewoners vermoedden dat de postbode het gedaan had, en dat heeft Bpost intussen ook bevestigd.

In de Facebookgroep “Ge zijt van Mortsel als ge …” verscheen woensdagavond een opvallend bericht: “Op mijn brievenbus is met alcoholstift mijn huisnummer geschreven. Ik denk door Bpost, want bij andere brievenbussen in de straat is het ook zo. Is dat normaal?”, vraagt Tom Vandromme zich af. De Facebookpost heeft intussen meer dan honderd reacties. Andere buurtbewoners reageerden ook dat ze hetzelfde hadden meegemaakt.

In een vijftal straten in Mortsel werden de brievenbussen beklad. Het gaat om de Liersesteenweg, de Heldenhuldelaan, de Vuurkruisenlaan, Steenakker en Zaaldenrode. "Het is een dure brievenbus uit blauwe steen, dus ik vind het vreemd dat iemand anders daar op begint te schrijven", vertelt Tom Vandromme aan VRT NWS. "Als mijn huisnummer niet goed zichtbaar was, verwachtte ik dat er iemand een briefje in de brievenbus zou steken en niet dat iemand er met alcoholstift op zou schrijven."

De postbode gaf doodgewoon toe dat ze het had gedaan. Volgens mij was ze zich van geen kwaad bewust

Véronique Dedecker uit wijk Steenakker in Mortsel

Ook Véronique Dedecker was verbaasd toen ze haar brievenbus zo aantrof en sprak de postbode erover aan. "Ik was net onderweg met de auto en kwam de postbode tegen. Ik heb mijn raam opengedaan en gevraagd of zij het gedaan had. En ze zei heel laconiek 'ja'. Ze was zich van geen kwaad bewust volgens mij."

De brievenbus van Tom Vandromme nadat de postbode met haar viltstift gepasseerd was.

De politie kreeg er verschillende meldingen over binnen. “Het gaat om zo'n 80 woningen en 10 mensen hebben daarover melding gemaakt, want bij sommigen geraakt de alcoholstift er ook niet meer af”, zegt Marlies Thijs van Politiezone Minos. “Op dit moment loopt er een onderzoek.”

Reactie Bpost

Verschillende bewoners stuurden een klacht naar Bpost. Bpost bevestigt dat ze op de hoogte is van het voorval. "Wij hebben een 10-tal mails gekregen van inwoners van Mortsel waarin werd gemeld dat hun brievenbus werd beklad. Dan is er een belletje gaan rinkelen en zijn we zelf gaan kijken in die straten, want het ging over dezelfde postronde”, zegt Fanny Mindombe van Bpost.

“We hebben met de postbode gesproken en ze heeft het meteen toegegeven. Ze verklaarde dat ze het had gedaan omdat de huisnummers niet zichtbaar waren en het donker was. Haar bedoeling was om haar werk beter te kunnen doen, maar dat is natuurlijk niet de juiste procedure", zegt Mindombe.

Juiste procedure

Maar wat is dan wel de juiste procedure? “Het huisnummer moet zichtbaar zijn vanaf de brievenbus, dus dat kan gewoon ter hoogte van de deur zijn of op de brievenbus zelf. Als het huisnummer niet goed zichtbaar was, had de postbode haar teamleider op de hoogte moeten brengen van de situatie", zegt Mindombe. "Zo hadden wij in elke brievenbus een briefje kunnen steken om te vragen om het huisnummer beter zichtbaar te maken. De mensen krijgen daar 45 dagen de tijd voor en kunnen dan tijdelijk hun post ophalen in het postkantoor.”

Hoe de postbode nu gehandeld heeft, is dus zeker niet de bedoeling. Bpost gaat geval per geval bekijken of mensen vergoed kunnen worden. “We vragen aan iedereen om contact op te nemen met ons zodat we kunnen bekijken wat de gepaste oplossing is voor dit voorval”, aldus Mindombe.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiSGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8xMi8yOC9icmlldmVuYnVzc2VuLWJla2xhZC1pbi1tb3J0c2VsL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿