2023年12月21日木曜日

Ryanair boekt nieuw succes in strijd tegen coronasteun - De Standaard

Luchtvaart

© afp

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft een rechtszaak gewonnen over miljarden euro’s staatssteun die de Franse overheid aan Air France-KLM toekende. Het Europese Hof van Justitie heeft woensdag de goedkeuring van deze overheidssteun door de Europese Commissie vernietigd.

Frankrijk gaf de staatssteun aan Air France-KLM om de impact van de coronapandemie op de luchtvaart te milderen. De pandemie stortte toen heel wat vliegmaatschappijen in een van de zwaarste crisissen ooit.

Ryanair heeft meer dan twee dozijn aanklachten ingediend tegen de enorme bedragen aan staatssteun die overheden hebben gegeven aan lokale luchtvaartmaatschappijen. Ryanair argumenteert dat de Europese Commissie die maatregelen niet hadden mogen goedkeuren omdat ze de concurrentie in de sector verstoorden.

In Frankrijk ging het om 7 miljard euro overheidssteun en een aparte herkapitalisatie van 4 miljard euro.

In mei vernietigde het Europees Hof van Justitie ook al een de goedkeuring van de EU van de herkapitalisering van 6 miljard euro van Lufthansa door de Duitse overheid.  (pse)

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyMzEyMjBfOTM5Nzk3MzTSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿