2023年12月22日金曜日

Eurostar-treinen van en naar Londen rijden niet door staking personeel Kanaaltunnel - VRT.be

De vakbonden van het personeel van Getlink, uitbater van de Kanaaltunnel, hebben hun onaangekondigde staking beëindigd. Daardoor zal het treinverkeer in de komende uren kunnen hervatten. In de loop van de namiddag en avond zijn tientallen Eurostar-treinen tussen het Europese vasteland en het Verenigd Koninkrijk noodgedwongen geschrapt. 

Alle treinen tussen Brussel en Londen en tussen Parijs en Londen werden eerst geannuleerd tot minstens 18 uur. Vier treinen die onderweg waren, moesten terugkeren naar hun vertrekstation, meldde Eurostar via X. Reizigers kregen de raad om hun reis uit te stellen.

Tegen de avond raakte bekend dat ook de andere geplande Eurostar-treinen van vanavond naar Parijs en Londen niet meer zouden rijden. Eurostar-personeel kondigde in het Parijse Gare du Nord via megafoons af dat alle voor donderdag geplande treinen geannuleerd zijn. 

De staking heeft geleid tot "de volledige onderbreking van de dienst en de sluiting van onze terminals in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk", aldus tunnel-uitbater Getlink. 

Ook treinreizigers in het Londense St. Pancras station kregen te horen dat er geen Eurostar-treinen zouden rijden tot minimaal 18.30 uur vanavond. Een latere trein nemen, was voor de gestrande reizigers geen optie, want alle treinen waren volgeboekt.

Hervatting treinverkeer

In de loop van de avond raakte bekend dat de staking is beëindigd. Daardoor zal het treinverkeer door de Kanaaltunnel in de komende uren kunnen hervatten, voor de start van het verlengde kerstweekend dus.

"De vakbonden hebben de uitzonderlijke eindejaarspremie van 1.000 euro verworpen en opgeroepen tot een staking om het drievoud te vragen", liet Getlink weten. Of deze eis is ingewilligd, is niet duidelijk.

Ook treinoperator LeShuttle, die eveneens de Kanaaltunnel gebruikt, heeft de diensten moeten opschorten. Volgens reizigers moesten beveiligingsagenten passagiers evacueren, die de grenscontrole al gepasseerd waren en op het perron stonden.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8xMi8yMS9ldXJvc3Rhci10cmVpbmVuLXZhbi1lbi1uYWFyLWxvbmRlbi1nZWFubnVsZWVyZC1kb29yLXN0YWtpbmctcGVyL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿