2023年12月14日木曜日

Wall Street reageert euforisch op rentebesluit van Federal Reserve - De Standaard

Beurzen

© reuters

Op de beurs van New York is de sterindex Dow Jones woensdag op een recordniveau geëindigd. Beleggers reageerden enthousiast op het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, die hintte zelfs op renteverlagingen in 2024.

Zoals verwacht heeft de Amerikaanse centrale bank beslist om de rente onveranderd te houden op 5,25 à 5,50 procent. Op een persconferentie zei Fed-voorzitter Jerome Powell dat de ‘rente waarschijnlijk zijn piek heeft bereikt of daar dicht bij is.’ Dat lag in de lijn der verwachtingen.

Belangrijker was wat de Fed tussen de lijnen liet doorschemeren. Volgens de Amerikaanse centrale bankliggen renteverlagingen in het verschiet. Dat maakt het geld weer goedkoper, wat goed nieuws is voor aandelen. De reactie op Wall Street bevestigde dat. De koersen schoten meteen omhoog.

De Dow Jones sloot 1,4 procent hoger op 37.090,24 punten. Ook de technologie-index Nasdaq en de S&P 500 sloten 1,4 procent hoger en bereikten zo hun hoogste peil in bijna twee jaar.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyMzEyMTRfOTI5NjQ3NjfSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿