2023年12月1日金曜日

PPP-ceo in het ongewisse over krantenconcessie: 'Blijkbaar bedoeld om Bpost geld toe te spelen' - De Standaard

‘Er is veel te doen over de toekenning van het nieuwe krantenbedelingscontract’, erkent PPP© Boumediene Belbachir

‘Nu Bpost niet wint, zou de krantenconcessie niet doorgaan. Blijkbaar was de opzet niet om een publieke dienstverlening te organiseren maar enkel om geld aan Bpost toe te stoppen’, zegt Michel D’Alessandro, de ceo van PPP. Hij roept de regering op door te gaan met de aanbesteding, zoniet komen er juridische stappen.

Dario Van Fleteren Pascal Dendooven

Slaan en zalven was de booschap van PPP-ceo Michel d’Alessandro op een persconferentie over de toekenning van het nieuwe krantenbedelingscontract. D’Alessandro wil dat de regering de aanbesteding uitvoert. ‘We hebben op een transparante en professionele manier onze kandidatuur ingediend’, zei D’Alessandro.

Hij hekelde de hypocrisie in dit dossier. ‘De overheid schrijft een aanbesteding uit om kranten en tijdschriften te verdelen en als men dan ziet dat niet Bpost als winnaar eruit komt, wil men er niet mee doorgaan. Het was dus niet de bedoeling een publieke dienstverlening aan de maatschappij te organiseren maar enkel om geld aan Bpost toe te spelen’, merkt D’Alessandro op.

Als de overheid het spel zo speelt, komen er juridische procedures. D’Alessandro mikt onder meer op een procedure voor de Raad van State maar ook nog andere stappen zijn mogelijk.

Dat het bedrijf de taak niet zou aankunnen, weerlegt hij. ‘We hebben onze kandidatuur opgesteld met twee sterke Belgische partners’, argumenteert hij. Het netwerk van magazijnen is voorzien alsook de nodige transportcapaciteit. Blijft de uitdaging van de ‘last mile’, het effectief bussen.

Daar rekent hij erop om een deel van de gewone medewerkers van Bpost te kunnen overnemen. D’Alessandro zegt dat zijn model dat nu nog haast uitsluitend op freelancers is gebaseerd, zou omgeboden worden naar mensen in loondienst. ‘We zijn bereid de lonen te betalen voor de mensen van Bpost die we overnemen maar we gaan niet betalen voor de hoofdkantoorkosten van Bpost.’

D’Alessandro wees erop dat PPP de mentaliteit van een kmo heeft en een kmo met lage structuurkosten wil blijven.

Dat zijn bedrijf een mogelijk veroordeling boven het hoofd hangt voor collusie bij de vorige, afgevoerde, aanbesteding weerlegt hij. ‘Ik heb toen geen enkel contact met Bpost gehad. Ik daag iedereen uit om het omgekeerde te bewijzen.’

Brussel

‘We zijn er absoluut klaar voor. En zijn bereid om de bedeling – als we winnen – in heel België in goede banen te leiden’, zei hij dan weer verzoenend. Dat er in Brussel zoveel problemen zijn, heeft volgens hem met het nieuw circulatieplan in Brussel te maken. ‘Dat veroorzaakt bijkomende kosten maar de uitgevers wilden er niet voor betalen.’

PPP zei nog dat het bij de uitvoering van de nieuwe concessie bereid is om in sommige streken een partnership met Bpost op te zetten.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyMzExMzBfOTM2Mzg1MzPSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿