2024年6月22日土曜日

Apple: Apple Intelligence komt dit jaar waarschijnlijk niet naar EU - Tweakers

Apple acht het onwaarschijnlijk dat bepaalde iOS 18-functies, waaronder Apple Intelligence, dit jaar in de Europese Unie zullen worden geïntroduceerd. Het bedrijf verwijst naar de rechtsonzekerheid die in de EU zou heersen door middel van de Digital Markets Act.

De Amerikaanse techgigant vertelde aan The Financial Times dat niet enkel Apple Intelligence in de weegschaal ligt, maar ook iPhone Mirroring en SharePlay Screen Sharing. Deze functies maken deel uit van iOS 18 en werden samen met Apple Intelligence aangekondigd tijdens de meest recente WWDC-conferentie op 10 juni.

De Amerikaanse techgigant verwijst expliciet naar de interoperabiliteitvereiste van de Digital Markets Act en claimt dat deze vereiste de integriteit van zijn producten zou afzwakken. De privacy van gebruikers en databeveiliging zou volgens Apple ook in het gedrang kunnen komen.

De Europese Commissie heeft gereageerd op de communicatie van de techgigant en meent dat bedrijven zoals Apple welkom zijn in de Europese Unie om producten en diensten aan te bieden, maar ook aan de wetgeving moeten voldoen. De Commissie heeft zich niet uitgelaten over de bovenvermelde functies uit iOS 18. Het is voorlopig niet duidelijk op welke manier deze functies in strijd zouden kunnen zijn met de Digital Markets Act.

De Digital Markets Act is een Europese wet die sinds eind 2022 van kracht is en samen met de Digital Services Act de macht van grote digitale poortwachters in de Europese Unie moet beteugelen. De Digital Markets Act richt zich vooral op grote bedrijven met een economische en technische machtspositie, de zogeheten poortwachters. De Europese Commissie heeft vorig jaar de eerste poortwachters aangewezen die onder de Digital Markets Act vallen. Apple, maar ook andere Amerikaanse techbedrijven zoals Meta, Microsoft en Alphabet zaten daarbij. Deze poortwachters moeten door de DMA aan verschillende eisen voldoen, bijvoorbeeld interoperabiliteit met andere concurrerende platforms garanderen en alternatieve appwinkels en betaalmethodes toestaan. De Europese Commissie voert momenteel een onderzoek naar potentiële DMA-overtredingen van Apple.

Apple Intelligence - Bron: Apple
Apple Intelligence - Bron: Apple

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiamh0dHBzOi8vdHdlYWtlcnMubmV0L25pZXV3cy8yMjM1MzYvYXBwbGUtYXBwbGUtaW50ZWxsaWdlbmNlLWtvbXQtZGl0LWphYXItd2FhcnNjaGlqbmxpamstbmlldC1uYWFyLWV1Lmh0bWzSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿