2024年6月23日日曜日

Zeker 53 doden na drinken van aangelengde alcohol in India, 7 mensen opgepakt - VRT.be

In de Indiase deelstaat Tamil Nadu, in het zuiden van het land, zijn al zeker 53 mensen om het leven gekomen na het drinken van aangelengde alcohol. Dat meldt het persagentschap Press Trust of India. De alcohol werd aangelengd met methanol, een giftige chemische stof. Meer dan 100 mensen werden in het ziekenhuis opgenomen. 7 mensen zijn intussen opgepakt, meer dan 200 liter illegale alcohol werd in beslag genomen.

Sinds woensdag zijn bijna 200 mensen behandeld na het drinken van met methanol vermengde alcohol. De illegale alcohol werd gemaakt in een distilleerderij in het Kallakurichi-district, in de Zuid-Indiase deelstaat Tamil Nadu. 

De politie heeft een onderzoek geopend en heeft ondertussen 7 mensen opgepakt. Daarnaast werd meer dan 200 liter illegale alcohol in beslag genomen. De autoriteiten hebben ook 1 hoge politiefunctionaris en 10 leden van de afdeling die toezicht houdt op de smokkel van illegale alcohol in de staat geschorst wegens nalatigheid.

De afgelopen dagen werden massacrematies georganiseerd voor overledenen. 

Elk jaar honderden doden

Elk jaar sterven honderden mensen in India na de consumptie van illegale alcohol. In clandestiene distilleerderijen wordt de alcohol vaak aangelengd met methanol om het alcoholgehalte te verhogen. Het giftige methanol kan blindheid en leverschade veroorzaken en kan, zelfs bij kleine hoeveelheden, leiden tot de dood. 

In veel regio's in India zijn de verkoop en de consumptie van alcohol verboden, waardoor er een florerende zwarte markt voor alcoholische dranken is. In Tamil Nadu is alcohol niet verboden, maar op de zwarte markt wordt hij goedkoper verkocht dan in het legale circuit.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiZGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wNi8yMy9tZWVyLWRhbi01MC1kb2Rlbi1uYS1kcmlua2VuLXZhbi12ZXJzbmVkZW4tYWxjb2hvbC1pbi1pbmRpYS_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿