2024年6月16日日曜日

Militairen hand in hand en regenboogvlaggen: eerste (bescheiden) Pride sinds begin oorlog trekt door Kiev - VRT.be

In de Oekraïense hoofdstad Kiev zijn meer dan 500 mensen onder zware begeleiding op straat gekomen om meer aandacht te vragen voor de rechten van de LGBTQ-gemeenschap. Ze eisen dat de regering een wet voor geregistreerde partnerschappen en het strafbaar stellen van discriminatie op grond van seksuele geaardheid en genderidentiteit goedkeurt.

Aan de Pride namen ruim 500 mensen deel, onder wie ook verschillende militairen en diplomaten van westerse ambassades. Verschillende militairen hadden een regenbooginsigne op hun uniform en liepen hand in hand.

Om veiligheidsredenen mochten de deelnemers slechts enkele tientallen meters afleggen en werden ze na enkele minuten naar de metro geleid.

Volgens lokale media kwamen enkele honderden aanhangers van rechtse organisaties tegelijkertijd op straat om Kiev Pride te verhinderen. Sommigen van hen waren gemaskerd. De politie slaagde erin de 2 groepen uit elkaar te houden. 

Foto: AFP

Het was de eerste keer sinds de oorlog in Oekraïne meer dan 2 jaar geleden startte dat de Pride nog kon plaatsvinden. Vergunningen voor zo'n acties zijn moeilijk te verkrijgen wegens de veiligheidssituatie in het land.

Foto: AFP
Foto: AFP

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiPGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wNi8xNi9raWV2LXByaWRlLW9la3JhaW5lL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿