2024年6月29日土曜日

Scheepvaart op de Schelde nu tijdelijk stilgelegd door lek bij TotalEnergies: ook de Waterbus kan niet varen - VRT.be

Het scheepvaartverkeer op de Schelde is tijdelijk stilgelegd ter hoogte van de site van TotalEnergies. Daar wordt een lekke tank leeggepompt en daarbij zijn tijdelijk extra veiligheidsmaatregelen nodig. Al zeker tot 20 uur kunnen er geen schepen passeren, ook de Waterbus niet.

Het zijn vooral schepen op de binnenvaart die getroffen zijn en ook de Waterbus. Die gebruiken veel mensen vanuit het stadscentrum om naar hun werk in de haven te gaan en terug. Momenteel vaart de Waterbus niet tussen de haltes Sint-Anna en Kallosluis. 

Als alternatief verwijst de Waterbus naar bus 83 van De Lijn. Die rijdt tussen het marktplein in Beveren en de Kallosluis. In Beveren kunnen reizigers overstappen op bussen van of naar Linkeroever. 

Het lek bij TotalEnergies werd maandag ontdekt. Het veroorzaakte de afgelopen dagen ook al geurhinder in de ruime omgeving. Ook een groot deel van de Scheldedijk is afgesloten. De tank is nu bijna helemaal leeggepompt. Om de laatste resten te verwijderen, zijn er extra veiligheidsmaatregelen nodig. Daarom mogen er al zeker tot 8 uur vanavond geen schepen voorbij varen. 

Op de website van Port of Antwerp-Bruges kan je de laatste stand van zaken volgen.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wNi8yOC9zY2hlZXB2YWFydC1vcC1kZS1zY2hlbGRlLW51LXRpamRlbGlqay1zdGlsZ2VsZWdkLWRvb3ItbGVrLWJpai10L9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿