2024年6月24日月曜日

“Mayday, mayday”: Boeing zet boven België rechtsomkeer in na noodmelding vanuit vliegtuig - Het Nieuwsblad

© ZUMA Press

Een vliegtuig van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM dat onderweg was naar Rio de Janeiro is boven België omgekeerd en weer veilig geland op Schiphol. Dat laat een woordvoerder van de Luchtverkeersleiding Nederland zondagnamiddag weten.

Bron: BELGA

Het vliegtuig was onderweg naar Rio de Janeiro maar keerde boven België om, volgens een woordvoerster van KLM om een technisch mankement. Het gaat om vlucht KLM705 en het vliegtuig is een Boeing 777. Het vliegtuig was ongeveer veertig minuten in de lucht toen het omkeerde.

Vanuit het vliegtuig is een noodmelding gedaan. Volgens een woordvoerster van KLM is sprake van een technisch mankement en is de veiligheid van de passagiers niet in gevaar geweest.

Kerosine geloosd

Volgens de luchtverkeersleiding zou het vliegtuig boven de Noordzee kerosine hebben geloosd om erna de voorzorgslanding in te zetten. Hulpdiensten gingen ter plaatse op Schiphol, zoals gebruikelijk in dit soort situaties.

De woordvoerster van KLM zei eerder zondag dat de passagiers na terugkeer op Schiphol later op de dag met een ander toestel alsnog naar Rio de Janeiro vliegen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjQwNjIzXzk0ODkzMjA50gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿