2024年6月18日火曜日

Carrefour riskeert boete van 200 miljoen euro in Frankrijk - Het Nieuwsblad

© AFP

Supermarktreus Carrefour riskeert een boete van 200 miljoen euro in thuisland Frankrijk, omwille van een “onevenwichtig” franchisemodel. Het aandeel Carrefour zakt fors.

Bron: BELGA

Het is het Franse ministerie van Economie dat de boete vraagt, in het kader van een rechtszaak aangespannen door franchisenemers van Carrefour. Volgens het ministerie gebruikt de keten zijn machtspositie tegenover de franchisenemers en werkt dat concurrentieverstorend.

Het ministerie verwijst daarvoor naar onderzoek van de inspectiediensten tussen 2019 en 2022. Daarbij is sprake van verplichtingen die zijn opgenomen in de franchisecontracten, waardoor de “vrijheid en commerciële autonomie buitenproportioneel wordt beperkt”. 

Het is uiteindelijk aan de rechtbank van Rennes, waar de klacht werd ingediend, om te beslissen.

Op de beurs krijgt het aandeel Carrefour dinsdag een klap van 9 procent, en zakt het naar de laagste koers sinds november 2020.

In een reactie ontkent Carrefour de aantijgingen van het Franse ministerie, en noemt de supermarkt de boete “ongegrond”.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjQwNjE4XzkzMjAwMTE50gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿