2024年6月29日土曜日

Ex-werknemer opgepakt die 60.000 liter peperdure Spaanse wijn zou hebben laten weglopen na ontslag - VRT.be

In Spanje is een vrouw opgepakt voor een inbraak in een wijnhuis waarbij tienduizenden liters peperdure wijn wegvloeiden. De vrouw zou amper enkele dagen voor de inbraak ontslagen zijn. In totaal verdween er voor zo'n 2,5 miljoen euro aan wijn door het rioolputje.

De feiten dateren al van februari dit jaar, maar de Spaanse politie kon pas eerder deze week een verdachte arresteren. Het zou gaan om een vrouw die 2 dagen voor de inbraak haar laatste werkdag bij de wijnmakerij had. De vrouw heeft voorlopig nog geen verklaringen afgelegd.

De Spaanse politie benadrukt wel dat het onderzoek nog niet is afgerond, en dat verdere arrestaties niet uitgesloten zijn. Zo is het nog altijd een mysterie hoe de dader binnen kon geraken, omdat alle alarmsystemen geactiveerd waren. 

Al vroeg in het onderzoek ging de politie ervan uit dat de inbreker een bekende moest zijn van het bedrijf. De inbreker zou heel gemakkelijk de weg in het donker gevonden hebben. Ook de tap van de wijnvaten werd zonder veel moeite opengedraaid, iets wat voor iemand zonder kennis van zaken toch wat moeilijker zou zijn. 

60.000 euro aan wijn weggespoeld

De acties van de inbreker werden bovendien ook vastgelegd door de bewakingscamera's. Daarop is duidelijk te zien hoe de inbreker vastberaden naar de wijntanks loopt en de tanks een voor een opent. In totaal zou de inbreker 5 vaten geopend hebben, waarvan er 3 gevuld waren.

Alle wijn uit die vaten, zo'n 60.000 liter, spoelde weg. Volgens de eigenaar van de wijnmakerij had weggespoelde wijn een waarde van ongeveer 2,5 miljoen euro. De inbreker had het vooral gemunt op de duurdere wijnen van het wijnhuis. Die wijnen zouden per fles tussen de 45 euro en 80 euro kosten. 

De eigenaar van het Spaanse wijnhuis verklaarde in de Spaanse pers dat hij opgelucht was dat een verdacht is opgepakt, maar hij snapt niet waarom iemand zoiets zou doen. "Dat iemand drie palletten wijn zou stelen is ergens nog logisch, omdat ze het dan tenminste kunnen verkopen of opdrinken. Maar om in te breken, tanks te openen en de wijn in de riool te gooien, dat is erg gemeen."

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiZGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wNi8yOS9pbmJyZWtlci1vbnRzbGFnZW4td2Vya25lbWVyLWxhYXQtNjAwMDAtbGl0ZXItd2lqbi13ZWdsb3Blbi_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿