2024年6月1日土曜日

Ticketmaster bevestigt dat gegevens klanten gestolen zijn bij hack - Het Nieuwsblad

© REUTERS

Het Amerikaanse concern Live Nation, moederbedrijf van concert- en ticketplatform Ticketmaster, heeft bevestigd dat het bedrijf is gehackt. Dat blijkt uit een document dat persbureau AFP kon raadplegen.

Bron: BELGA

De Australische regering had een dag eerder aangekondigd dat ze een onderzoek had geopend naar een “probleem” op het gebied van cyberbeveiliging. Die beslissing kwam er nadat een groep hackers beweerde toegang te hebben verkregen tot de persoonlijke gegevens van 560 miljoen klanten van Ticketmaster. 

De groep wereldberoemde hackers, die bekend staat als de ‘ShinyHunters’, publiceerde het bewijs van de hack op het dark web. In ruil eisten ze cybercriminelen 500.000 dollar. 

In een document dat is ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) bevestigt Live Nation dat het op 20 mei geïnformeerd is dat het ticketplatform was gehackt en dat het gespecialiseerde bedrijven heeft ingeschakeld om de aard van de inbreuk vast te stellen. Het bedrijf voegde nog toe dat het op maandag de bevestiging had gekregen dat de hackers van plan waren om de gegevens te verkopen op het dark web.

De gestolen gegevens zouden namen, adressen, e-mails, telefoonnummers en de laatste vier cijfers van de creditcardnummers van klanten bevatten.

“Tot op heden heeft het incident geen materiële invloed gehad op onze activiteiten of financiële resultaten en we kunnen redelijkerwijs aannemen dat dit ook niet het geval zal zijn. We blijven de risico’s beoordelen en onze inspanningen om ze te herstellen zijn nog gaande”, aldus de SEC.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjQwNjAxXzkyMTkzNTky0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿