2018年11月27日火曜日

Trump dreigt Amerikaanse iPhones tien procent duurder te maken - De Tijd

De Amerikaanse president Donald Trump pookt het vuur van het handelsconflict met China weer op. Hij dreigt met invoertarieven van tien procent op alle import uit China, waar Apple zijn iPhones maakt.

De Amerikaanse president Donald Trump dreigt opnieuw importheffingen in te stellen op alle Chinese goederen die nog niet zijn onderworpen aan heffingen. Hij zegt dat in een gesprek met The Wall Street Journal, vier dagen voor hij naar Buenos Aeros reist voor een G20-top waar hij onder meer de Chinese president Xi Jinping zal ontmoeten.

Volgens Trump is het 'erg onwaarschijnlijk' geworden dat hij in Argentinië een akkoord zal kunnen maken met Xi Jinping.

'Als we geen deal kunnen maken, dan voeg ik de aanvullende 267 miljard dollar toe', zegt Trump in het interview, verwijzend naar het totaalbedrag van de goederen die hij dreigt te belasten. Hij sprak van een invoertarief van 10 of 25 procent. Over de timing sprak de Amerikaanse president zich niet uit.

De importtarieven zouden ook in China geproduceerde en naar de VS verscheepte iPhones kunnen treffen. Volgens Trump is het een optie om daarvoor een tarief van 10 procent te kiezen, omdat consumenten zich daar toch niet door laten weerhouden.

Sinds twee maanden wordt al voor zo'n 200 miljard dollar aan Chinese import belast in de VS. Op de goederen geldt een invoerheffing van 10 procent, die tegen begin 2019 kan toenemen tot 25 procent. Volgens Trump maakt Peking zich schuldig aan 'deloyale' handelspraktijken. Hij hoopt met de heffingen het handelstekort met China te doen krimpen en meer fabrieken naar de VS te lokken.

Voorts is het uitkijken wat de Russische president Vladimir Poetin er zegt over het conflict in Oekraïne.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://www.tijd.be/dossier/handelsoorlog/trump-dreigt-amerikaanse-iphones-tien-procent-duurder-te-maken/10073491.html

0 件のコメント:

コメントを投稿